Nieuwsberichten

Nieuwsberichten van de gemeente Losser

  • Zeven Koninklijke onderscheidingen in Losser

    30 april 2024

    Burgemeester Gerrit Jan Kok reikte op lintjesregendag zeven onderscheidingen uit.

  • Losser tegen eenzaamheid: weekafsluiter niet op werk maar bij ouderen thuis

    24 april 2024

    De gemeente Losser start samen met stichting Goal met een nieuw initiatief: de VrijMiGoal. Veel bedrijven sluiten de week af door vrijdagmiddag met elkaar bij te kletsen en het weekend in te luiden.

  • Stimuleren van leesvaardigheid één van de speerpunten onderwijs gemeente Losser

    24 april 2024

    Gisteren ondertekenen wethouder Jan Engels, schoolbesturen en kinderopvangorganisaties in de gemeente Losser onze 'Lokale Samenwerkingsagenda onderwijs (LSA) 2023-2029'. Hiermee zetten we samen onze ambities voor het onderwijs voor de komende jaren in gang.

  • College wil van Afvalbrengpunt Losser een kringloopplein maken

    25 april 2024

    Als het aan het college ligt, wordt het huidige gemeentelijke afvalbrengpunt in Losser omgevormd tot een kringloopplein en wordt voor het innemen van grof restafval samengewerkt met de gemeenten Enschede en Oldenzaal.

  • Gemeente Losser verleent € 16.778 aan incidentele subsidies

    23 april 2024

    Eerste ronde verstrekking van financiële steun aan activiteiten die de leefbaarheid van de gemeenschap bevorderen

  • Bezoek gemeente Nederweert

    23 april 2024

    Maandag 22 april hadden we het genoegen om de Limburgse gemeente Nederweert en de gemeente Borne in Losser te ontvangen.

  • Koninklijke onderscheiding voor Cor Pit

    20 april 2024

    Burgemeester Gerrit Jan Kok heeft zaterdagmiddag 20 april 2024 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Cor Pit uit Losser. Dit gebeurde tijdens een speciale receptie ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Scouting Teylersgroep Losser.

  • Tourist info De Lutte-Losser gaat met de tijd mee

    19 april 2024

    Het is Lente. Daarmee start het toeristisch seizoen weer. Ook in de gemeente Losser. Toeristen komen niet uit zichzelf naar de Schatkamer van Twente. Daarvoor is promotie en enthousiasmering nodig. Tourist info is er druk mee. Vertegenwoordigers directeur Elke Roolvink en voorzitter Gerald ten Thij vertellen over verandering en vernieuwing van de toeristische sector.

  • Raad adviseert positief over tijdelijke opvang asielzoekers in hotel Dinkeloord

    17 april 2024

    De gemeenteraad van Losser heeft dinsdagavond 16 april een positief advies gegeven op de vergunningsaanvraag van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) voor de tijdelijke opvang van asielzoekers in hotel Dinkeloord bij Beuningen.

  • Reparatie verzakking rijbaan Lijsterbesstraat

    16 april 2024

    Op woensdag 17 april repareert aannemer NTP een verzakking in de rijbaan van de Lijsterbesstraat ter hoogte van huisnummer 15. Hier is de aannemer 1 dag mee bezig. Om de werkzaamheden uit te voeren is de Lijsterbesstraat tussen de Vicarystraat en Sportlaan afgesloten voor het doorgaand verkeer.