De verzamellocaties voor groente-, fruit- en etensafval zijn bekend

Het betreft in totaal 20 locaties in Losser, De Lutte en Overdinkel.

gfe verzamelcontainerHet college van B&W heeft op dinsdag 23 juli de locaties vastgesteld waar de verzamelcontainers voor groente- fruit- en etensresten worden geplaatst. Het betreft in totaal 20 locaties in Losser, De Lutte en Overdinkel.

Vanaf 1 januari 2024 zijn gemeenten verplicht om bij elk huishouden het keukenafval gescheiden van het restafval in te zamelen. Dit keukenafval wordt ook wel GFE-afval genoemd (Groente, Fruit en Etensresten). Het concept plaatsingsplan voor het plaatsen van GFE-verzamelcontainers heeft van 15 april tot en met 3 juni 2024 ter inzage gelegen. Tijdens de inspraakperiode zijn 11 zienswijzen op het concept plaatsingsplan binnengekomen. De zienswijzen hadden betrekking op vier voorgenomen locaties en hebben geleid tot een aanpassing van de beoogde plek.

Het definitieve collegebesluit is in te zien op www.officielebekendmakingen.nl. Het definitieve plaatsingsplan en het verslag van de inspraak is in te zien op www.losser.nl en ligt ter inzage in ’t Lossers hoes.

De verzamelcontainers voor GFE-afval worden naar verwachting in oktober 2024 geplaatst.