Wegwerkzaamheden eind augustus, september en begin oktober

Groot onderhoud asfalt aan de Voswinkelweg en de Goormatenweg

WegwerkzaamhedenDe komende maanden wordt er weer aan de weg gewerkt.

Groot onderhoud asfalt Voswinkelweg  

Eind augustus en begin september voeren we groot onderhoud uit aan de hoofdrijbaan van de Voswinkelweg. Aannemer NTP en wegenbouw Roelofs verrichten deze werkzaamheden. Het gaat om de hoofdrijbaan tussen de rotondes Osseplein en ds. Froenplein. We vervangen de toplaag van het asfalt, voeren kleine reparaties uit en bestraten opnieuw op sommige plekken. 

Wegafsluiting 

Om de werkzaamheden uit te voeren sluiten we de hoofdrijbaan van de Voswinkelweg af tussen de rotondes Osseplein en ds. Froenplein. De rotondes met aanliggende fietspaden sluiten we niet af. 

De parallelweg van de Voswinkelweg en de Voswinkelwegsteeg blijven bereikbaar via het afgesloten weggedeelte. Dit geven we met bebording aan. Bewoners en bedrijven van deze straten ontvangen van de aannemer een brief over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. 

Voor verkeer afkomstig vanaf de Dorpergaarden en het fietspad vanaf de Bakkerskamp is de weg afgesloten. Dit verkeer moet via de Oldenzaalsestraat of de Enschedesestraat de wijk uitrijden. 

Planning  

De werkzaamheden vinden plaatsen tussen dinsdag 27 augustus en vrijdag 6 september. De planning van dit soort werkzaamheden is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Omleidingen 

Voor het doorgaand verkeer geven we met borden twee verschillende omleidingsroutes aan. Het lokale verkeer leiden we om via de Oldenzaalsestraat en de Enschedesestraat.  

Verkeer afkomstig van buiten Losser dat naar Losser-zuid of de industrieterreinen de Pol en de Esch moet volgt de omleiding via de N733 (Oldenzaalsestraat) en de N732 (Lossersestraat – Enschedesestraat). 

werkzaamheden voswinkelweg

Groot onderhoud asfalt Goormatenweg 

In september gaan we aan de slag met een deel van het asfalt en de bermen van de Goormatenweg (in het buitengebied van Losser en Overdinkel). De Twentse Weg- en Waterbouw uit Borne voert deze werkzaamheden uit. Het gaat om het stuk van de brug over de Dinkel tot en met de kruising met de Glanestraat – Pastoor van Laakstraat. 

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de toplaag en delen van de onderlagen van het asfalt. Tijdens deze werkzaamheden passen we ook direct de inrichting van de weg aan. We verharden de bermen met grasbetontegels en voegen snelheidsremmende maatregelen toe, zoals versmallingen. We plaatsen geen extra drempels. 

Wegafsluiting 

Om het werk veilig en vlot uit te voeren sluiten we de Goormatenweg tussen de brug over de Dinkel en de Glanestraat af voor doorgaand verkeer. Met borden geven we de omleidingsroutes aan voor het gemotoriseerd verkeer.  

Aanwonenden en bedrijven blijven bereikbaar, met uitzondering van de dag waarop het nieuwe asfalt wordt aangebracht. Dit geldt ook voor de bewoners en bedrijven aan de Rotermansweg. 

Planning 

De werkzaamheden vinden plaatsen tussen maandag 9 september en vrijdag 11 oktober. De planning van dit soort werkzaamheden is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Digitale kaart met actuele afsluitingen 

Op https://melvin.ndw.nu/public vindt u een digitale kaart waarop de exacte locaties van werkzaamheden, planning en omleidingen te vinden zijn. Zoek de gemeente Losser op de kaart of typ uw dorp in en u krijgt een overzicht van werkzaamheden bij u in de buurt.  

werkzaamheden goormatenweg