Jeroen Diepemaat nieuwe burgemeester van Losser

De gemeenteraad van Losser beveelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om Jeroen Diepemaat (35) voor te dragen als burgemeester van de gemeente Losser. Dat is de uitkomst van een besloten raadsvergadering op donderdag 11 juli. Aansluitend werd in een openbare raadsvergadering de aanbeveling bekend gemaakt. De heer Diepemaat is gehuwd en heeft twee kinderen. Vanaf 2018 is hij wethouder in Enschede.
 
De gemeenteraad heeft in de profielschets aangegeven welke burgemeester zij zoekt. Hierin staat: “Ben jij een extern gerichte bestuurder, laagdrempelig in het contact en een echte teamspeler, dan kun je op onze interesse rekenen”. Jeroen Diepemaat voldoet volledig aan dit beeld. Hij is een warme persoonlijkheid, is sympathiek en heeft een rustige uitstraling. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en heeft een groot netwerk in Twente en daarbuiten. 
“We zijn enorm blij dat Jeroen Diepemaat onze nieuwe burgemeester wordt. Hij is een geboren en getogen tukker en kent de omgeving. We zijn ervan overtuigd dat hij een goede burgemeester voor onze gemeente zal zijn”, aldus de vertrouwenscommissie. 

Procedure 

De gemeente Losser ging in het voorjaar van 2024 op zoek naar een nieuwe burgemeester nadat bekend werd dat burgemeester Cia Kroon afscheid nam. Gerrit Jan Kok volgde haar op als waarnemend burgemeester.
Op 19 maart 2024 werd de vertrouwenscommissie benoemd die op zoek moest gaan naar een nieuwe burgemeester. Ook stelde de gemeenteraad die dag in het bijzijn van de commissaris van de Koning de heer Andries Heidema de profielschets vast. Na de eerste selectie in overleg met de commissaris van de Koning heeft de vertrouwenscommissie met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd. Uiteindelijk heeft de vertrouwenscommissie een voorstel aan de raad voorbereid en besloot de raad om Jeroen Diepemaat aan te bevelen. Deze aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze doet vervolgens een voordracht aan Zijne Majesteit de Koning, die de burgemeester benoemt.

Dat verwachting is dat de installatie van de nieuwe burgemeester op 23 oktober 2024 kan plaatsvinden.

Jeroen Diepemaat