Wateroverlast door hevige buien. Geef opvallende situaties en locaties door aan de gemeente

Zondagavond viel er ook in de gemeente Losser in korte tijd heel veel regen. In het dorp Losser is 106 mm regenwater gemeten en in De Lutte zelfs 116 mm.

Zondagavond viel er ook in de gemeente Losser in korte tijd heel veel regen. In het dorp Losser is 106 mm regenwater gemeten en in De Lutte zelfs 116 mm. Diverse straten en pleinen kwamen onder water te staan. Wethouder Jan Engels: ‘Met zo’n grote hoeveelheid regenwater in korte tijd was enige wateroverlast feitelijk niet te voorkomen. De brandweer, politie en het Servicebedrijf Losser zijn zondagavond direct in actie gekomen om onveilige situaties te voorkomen en te verhelpen. Wegen en paden zijn afgezet, putdeksels zijn teruggeplaatst, meldingen zijn nagelopen. Ik ben ze erkentelijk voor hun grote en adequate inzet. Ook ben ik blij dat we, tot nu toe, geen meldingen hebben gekregen van persoonlijke ongelukken als gevolg van de wateroverlast.”

De laatste jaren heeft de gemeente Losser al veel klimaatadaptatie maatregelen genomen. Om zo goed mogelijk in te spelen op het veranderende klimaat en extreme weersomstandigheden. Om droogte én wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Wethouder Jan Engels: “we hebben in onze gemeente diverse maatregelen genomen, denk bijvoorbeeld aan de wadi’s die op diverse plekken zijn aangelegd, de investeringen in onze riolen en aan de herinrichting van straten en het centrum van het dorp De Lutte. Zondag hebben we in de praktijk gezien dat de overlast daar in het centrum nu gelukkig beperkt is gebleven. Rondom het dorp De Lutte was er meer overlast. 
We zijn dan ook nog lang niet klaar! Zo gaan we in het dorp Losser aan de slag met de tweede fase van het centrumplan, met daarin onder meer het Raadhuisplein. En ook hier nemen we maatregelen om in te spelen op het veranderende klimaat. Een project als Beken & Bleken hoort hier bij. 

Meld situaties en locaties van overlast bij de gemeente Losser

Nu het water weer grotendeels weg is, zijn de gevolgen zichtbaar. Zie je in de openbare ruimte schade die is ontstaan door de extreme regenval? Of heb je nog beelden van zondagavond? Doe dan een melding via https://meldingen.losser.nl/incident/beschrijf of via de ‘Zo Gemeld app’. We kunnen niet alle schade direct herstellen. Maar we gebruiken de meldingen en de beelden ook om de knelpunten zo goed mogelijk in beeld te krijgen, om overlast in de toekomst te voorkomen.

Sinds 1 juli werkt de gemeente Losser met een nieuw systeem voor meldingen over de openbare ruimte. En bij dit systeem hoort een app: Zo Gemeld. Met de ‘Zo Gemeld app’ maak je eenvoudig meldingen. Of het nu gaat om wateroverlast, een omgevallen boom of een kapotte afvalcontainer.

Download de app in de Apple Store of Google Play Store

Zo gemeld app