Burgemeester Kok sluit woning aan Gronausestraat in Glane

Op last van burgemeester Gerrit Jan Kok is vandaag 25 juli 2024 een woning aan de Gronausestraat in Glane gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet.

Op last van burgemeester Gerrit Jan Kok is vandaag 25 juli 2024 een woning aan de Gronausestraat in Glane gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet. 
 
In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen met meer dan 300 planten. Ook werd de elektriciteit illegaal afgetapt en was er een brandgevaarlijk aangelegde stroom- en schakelvoorziening. De woning is in 2019 ook al gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. In 2020 vond de politie een ontmantelde hennepkwekerij in het pand. Vanwege de overtreding van de Opiumwet is de woning nu voor een periode van zes maanden gesloten tot en met 25 januari 2025. De studio achter de woning was geen onderdeel van de hennepkwekerij en mag daarom wel open blijven.

Sluitingsbeleid

De gemeente Losser voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een pand. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Met het sluiten van de woning wil de gemeente voorkomen dat er opnieuw een gevaarlijke situatie ontstaat en wordt de leefbaarheid en veiligheid in de wijk hersteld.

Vermoedens van drugshandel blijven melden

Een hennepkwekerij zorgt voor een gevaarlijke situatie, niet alleen voor de bewoners van het huis, maar ook voor de omgeving. Het is daarom belangrijk dat mensen vermoedens van een hennepkwekerij, drugslab of andere verdachte situaties melden. Signalen van een hennepkwekerij zijn onder meer stankoverlast, condensvorming op de ramen, stroomstoringen, dichtgemaakte ramen en een voortdurend geluid van afzuiginstallaties. 

Vermoedt u dat er in een pand een drugslab of hennepkwekerij is gevestigd? Meld het dan, dit kan bij de politie via 0900 8844 of via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.