Doortrappen in Overijssel: Ontdek de driewielfiets in Losser

Heeft u wel eens op een driewielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als u wel graag fietst, maar niet meer op een tweewieler durft. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of uw evenwicht niet zo goed meer is. Dankzij een driewielfiets fietst u stabieler en kunt u beter uw evenwicht bewaren. Wilt u wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan naar de gratis ontdekdag van de Fietsersbond op vrijdag 13 september, 13.00-16.00, Atletiekbaan, Nilantspad 3, Losser.

Tijdens de ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond u alles wat u moet weten over driewielfietsen. De docenten zijn er ook om al uw vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende driewielfietsen mee, zodat u onder begeleiding een proefrit kunt maken. Aanmelden is niet nodig. Er is geen aankoopverplichting. 

Vrijheid door een driewielfiets 

Jeanne Vink uit Oldenzaal (90 jaar) fietst sinds enkele jaren vol enthousiasme op een driewielfiets. Jeanne: “Ik kon niet meer gemakkelijk van mijn tweewieler afstappen en na een valpartij durfde ik nergens meer naartoe te fietsen. De driewielfiets zorgt ervoor dat ik weer de vrijheid heb om leuke dingen te doen en niet meer afhankelijk ben van anderen.”

Doortrappen Overijssel

De Driewielfietsontdekdagen zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Overijssel. Met dit programma zetten de Provincie Overijssel en de Overijsselse gemeenten zich in om senioren zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Fietsen is namelijk goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Doortrappen bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. 

Fietsersbond - Driewielfietsontdekdag Europahal Utrecht Vleuten 20-05-2024 - Foto DigiDaan (13)

Bron foto: Fietsersbond