Gemeente Losser zoekt 'verborgen parels' in de culturele sector

De gemeente Losser reikt in juli voor de vierde keer de Schatkamerpluym uit. Dit is een jaarlijkse prijs die bedoeld is als erkenning voor de 'verborgen parels' binnen onze gemeente.

schatkamerpluymU kunt tot 10 juni een organisatie, initiatief of evenement voor de Schatkamerpluym nomineren 

De gemeente Losser reikt in juli voor de vierde keer de Schatkamerpluym uit. Dit is een jaarlijkse prijs die bedoeld is als erkenning voor de 'verborgen parels' binnen onze gemeente. Deze verborgen schatten dragen bij aan de bloei van de culturele en toeristische sector. Het gaat om initiatieven, evenementen en organisaties die het verdienen om beter in de schijnwerpers te staan en om verder te worden ontwikkeld.

Wethouder Milad Lahdo: "Onze prachtige gemeente is een echte toeristische trekpleister dankzij de schitterende omgeving en het diverse aanbod aan culturele initiatieven, evenementen en organisaties. Cultuur verbindt mensen met elkaar en het verrijkt onze gemeente. Met de jaarlijkse Schatkamerpluym willen we deze - soms verborgen - initiatieven extra onder de aandacht brengen en hun impact benadrukken.”

Vorig jaar won Stichting De Werklust de Schatkamerpluym

Vrijwilligers Anita Evering en Lida Vaanhold van Stichting De Werklust over de prijs: “Vorig jaar hebben wij de Schatkamerpluym gewonnen. Het was een grote verrassing en ook toevallig dat wij hebben gewonnen in het jaar dat wij 20 jaar bestaan.” vertelt Anita. “De vrijwilligers waren allemaal ontzettend trots toen wij hadden gewonnen. We kregen ook veel reacties uit het dorp, de mensen waren allemaal positief en ze praatten er ook veel over. Daarnaast zag je het overal terug, op Facebook en in de krant. Dat was erg leuk om te zien.” aldus een trotse Lida.

Kent u een verborgen schat in onze gemeente die meer aandacht verdient? 

Kent u een initiatief, evenement of organisatie die onze gemeente cultureel op de kaart zet? Een bijzondere plek om kunst te bewonderen? Of een evenement met een culturele of toeristische invalshoek? Nomineer ze dan nu voor de Schatkamerpluym! 

Procedure

U kunt tot 10 juni een verborgen schat nomineren. De prijs bestaat ook dit jaar uit een geldbedrag en een mooi kunstwerk. De prijs wordt op 5 juli om 15:00 uur uitgereikt door wethouder Milad Lahdo bij Steenfabriek De Werklust in Losser.  

U kunt iemand nomineren door een mail te sturen naar aanmelden@losser.nl. Zet in de mail welke organisatie u nomineert en waarom. Voeg ook uw eigen gegevens toe (naam, telefoonnummer, adres). Gebruik voor de nominatie de onderstaande criteria. 

Criteria om in aanmerking te komen voor de Schatkamerpluym 

De verborgen schat…
…is een initiatief, evenement, of organisatie
…levert een positieve bijdrage aan de culturele/toeristische sector
…kan verder ontwikkeld of voortgezet worden 
…bevindt zich binnen het gebied van de gemeente Losser