Zorg en ondersteuning

Informatie over zorg en ondersteuning in de gemeente Losser

Informatie over zorg en ondersteuning in de gemeente Losser.

Toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz)

Voor al uw vragen over zorg en ondersteuning is er het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz). Medewerkers van dit team bekijken samen met u hoe u uw situatie kunt verbeteren. En wat de gemeente voor u kan doen.

  • Bel met 053 - 537 74 00 om een afspraak te maken. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 15.30 uur.
  • Stuur een e-mail met uw vraag of voor een terugbelverzoek: wijz@losser.nl. U wordt binnen een werkdag teruggebeld.
  • Gebruik het contactformulier. Vink het vakje Zorg (Wmo) aan en vul uw vraag in.

Het gesprek met een medewerker van het toegangsteam wijz is meestal bij u thuis. Of in een spreekkamer, zodat u privacy heeft. De medewerker bespreekt met u:

  • Welke hulp u nodig heeft
  • Wat u zelf nog kunt, mogelijk met hulp van familie of buren
  • Wat de gemeente voor u kan doen

Zorgkrant

De Zorgkrant geeft u een overzicht van zorg en ondersteuning in de gemeente Losser. Een krant vol informatie en tips. Lees de zorgkrant.

Sociale Kaart Losser

Overzicht van alle aanbieders van activiteiten op het gebied van zorg en ondersteuning in de gemeente Losser. Bekijk de Sociale Kaart Losser op Hallolosser.nl.

Dementievriendelijke gemeente

Gemeente Losser is een dementievriendelijke gemeente. We willen inwoners bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar ook iets kunnen betekenen. Voor iemand met dementie of voor een mantelzorger. Meer informatie op Samendementievriendelijk.nl.

Eenzaamheid

Om eenzaamheid meer bespreekbaar te maken, is het platform Losser tegen eenzaamheid opgericht. Hier kan iedereen terecht voor informatie over eenzaamheid en ondersteuning.

Zelfstandig wonen

Het platform Lang zult u wonen geeft tips en adviezen over zelfstandig wonen. De bedoeling is u zelf te laten nadenken over uw woonsituatie en die te verbeteren.

Voorzieningen

Meestal kunt u uw leven zelf prima organiseren. Of met hulp van familie of buren. De informatie hieronder van Regelhulp.nl kan u hierbij helpen:

Meer informatie

Stichting Fundament Losser